Please enter a search term:

 • Agile projectbeheer

  Ontdek agile transformatie met mprofi AG - jouw route naar efficiënte groei en innovatie.

  Klik hier

Agile processen ontwerpen

Als uw partner in digitale transformatie zet mprofi AG zich in om uw bedrijf uit te rusten met de meest efficiënte en effectieve strategieën en technologieën. Met onze diepgaande expertise in Agile methodologieën en onze ervaring in het implementeren van Agile processen in een breed scala van industrieën, zijn we goed gepositioneerd om u te helpen de vruchten te plukken van de Agile manier van werken. In deze context geven we u graag een uitgebreid overzicht van onze methodologie - de Agile manier van werken - en onze gerelateerde diensten.

Wat is Agile manier van werken?

De Agile manier van werken is een iteratieve en incrementele methode van softwareontwikkeling die zich richt op flexibiliteit en interactie met de klant. Het stelt teams in staat om te reageren op veranderende eisen en prioriteiten en continu producten van hoge kwaliteit te leveren. De kern wordt gevormd door de principes van het Agile Manifesto, dat zich richt op individuen en interacties, software die werkt, samenwerking met de klant en reactie op verandering.


De Agile manier van werken wordt gekenmerkt door een aantal kernkenmerken. Deze omvatten:

 • Iteratieve en incrementele ontwikkeling

Hierbij wordt het project opgedeeld in kleine, beheersbare delen - zogenaamde sprints - die meestal twee tot vier weken duren. Elke sprint levert een eindproduct op dat aan de klant wordt gepresenteerd.

 • Zelforganiserende teams

Agile teams zijn cross-functioneel en bestaan uit experts uit verschillende disciplines. Elk teamlid brengt zijn specifieke vaardigheden in en draagt bij aan de oplossing van het probleem.

 • Regelmatige interactie met de klant

Regelmatige feedback zorgt ervoor dat het product voldoet aan de behoeften van de klant en dat veranderingen snel kunnen worden doorgevoerd.

 • Voortdurende verbetering

Een centraal kenmerk van de agile manier van werken is de constante zoektocht naar verbetermogelijkheden. Dit geldt zowel voor het product als voor het ontwikkelproces zelf.


De voordelen van de agile manier van werken zijn legio. Deze omvatten:

 • Verhoogde efficiëntie

Door iteratieve ontwikkeling en de zelforganisatie van teams kunnen taken sneller en efficiënter worden uitgevoerd.

 • Klantgerichtheid

De regelmatige betrokkenheid van de klant en de snelle reactie op veranderingen zorgen voor een hoge klanttevredenheid en een betere productkwaliteit.

 • Risico minimalisatie

Door continue feedback en regelmatige reviews kunnen risico's in een vroeg stadium worden geïdentificeerd en geminimaliseerd.

 • Flexibiliteit

Agile teams kunnen snel en flexibel reageren op veranderingen, wat cruciaal is in de snelle bedrijfsomgeving van vandaag.

 • Innovatie

De Agile manier van werken stimuleert samenwerking en het delen van informatie, wat leidt tot meer creativiteit en innovatie.


Bij mprofi AG bieden we een breed scala aan diensten gericht op het ondersteunen van uw bedrijf bij de implementatie en toepassing van de agile manier van werken. Deze omvatten:

 • Consulting

We helpen je bij het beoordelen van je huidige situatie en identificeren gebieden die kunnen profiteren van agile transformatie. Ons doel is om een strategie op maat te ontwikkelen die is afgestemd op de specifieke behoeften en doelen van jouw organisatie.

 • Training

onze trainingsdiensten zijn gericht op het verdiepen van kennis en begrip van agile methoden en praktijken. Ze omvatten zowel basis- als gevorderde cursussen die praktijkgericht en interactief zijn.

 • Implementatie

We ondersteunen uw organisatie bij het opzetten en optimaliseren van de processen en structuren die nodig zijn voor een succesvolle Agile transformatie. Dit omvat de introductie van nieuwe rollen en verantwoordelijkheden, de aanpassing van organisatiestructuren en de implementatie van Agile managementtools.

 • Ondersteuning

We bieden doorlopende ondersteuning tijdens en na de Agile transformatie om ervoor te zorgen dat de voordelen van de Agile manier van werken volledig worden gerealiseerd. Dit kan in de vorm van coaching, mentoring en continue procesverbetering.


De Agile manier van werken wordt op verschillende gebieden gebruikt. Bij softwareontwikkeling bijvoorbeeld, maakt het een snelle en efficiënte productontwikkeling en -oplevering mogelijk. In projectmanagement zorgt het voor flexibele projectbeheersing en effectief gebruik van middelen. Ook op andere gebieden, zoals marketing, personeelszaken of klantenservice , kan de Agile manier van werken helpen om processen te optimaliseren en de klantgerichtheid te verbeteren.

In een wereld die voortdurend verandert, is het vermogen om je aan te passen de sleutel tot succes. De Agile manier van werken biedt de flexibiliteit die nodig is om te slagen in deze dynamische omgeving. Bij mprofi AG streven we ernaar om uw bedrijf op dit pad te begeleiden en te ondersteunen. Met onze uitgebreide services en diepgaande expertise in de toepassing van agile methoden kunnen we u helpen optimaal te profiteren van de voordelen van agile werken en uw bedrijf naar een hoger niveau te tillen. Laten we samen de toekomst vormgeven.